Bovenkant van de pagina
Direct naar content

I-Facade® - Bevestigingsmethodes

I-Facade® bevestigingsmethodes voor diverse soorten gevelbekleding (achterconstructies). De diverse - zichtbare en onzichtbare - systemen worden bevestigd met behulp van blindklinknagels, klemmen, schroeven, plaathaken of een lijmsysteem. Naast de reguliere systemen voor gevelplaten en cassettes zijn er tevens systemen voor de bevestiging van keramische tegels.

Centreer en afstand hulzen

Centreer huls: voor het creëren van een vast punt in de gevelplaat.
Afstand huls: voorkomt het indeuken van de


Meer informatie

B005

Onzichtbare bevestigingsmethode op basis van het Slimline modulair bevestigingssysteem. Deze methode maakt gebruik van speciale voorgeponste verticale uitlijnprofielen en klemmen, waarmee speciaal vormgegeven HPL-gevelplaten als een stapelbaar systeem worden gemonteerd. Kenmerkend zijn de minimale werkhandelingen op de bouwplaats.

Toepassing: HPL, andere materialen op aanvraag.

Meer informatie

B020

Het gaat hier om een aluminium profielsysteem met geleiders. In deze geleiders worden haken geplaatst en de keramische tegels worden hier tussen geklemd. De haken blijven zichtbaar.
Door de profilering van de profielen zitten de klemmen altijd op 1 lijn en hoeft er maar 1-malig te worden uitgelijnd.

Dit systeem kenmerkt zich door de eenvoud.

Dit nieuwe bevestigingssysteem kan op 2 manieren worden toegepast:

Meer informatie

B001

Zichtbare bevestigingsmethode waarbij de gevelbekleding wordt gemonteerd door middel van blindklinknagels. De koppen worden voorzien van een poedercoating in de kleur van de gevelbekleding.

Toepassing: HPL, ACP, hout, staal, vezelcement, etc.

Meer informatie

B002

Zichtbare bevestigingsmethode. Hierbij wordt de gevelbekleding gemonteerd door middel van schroeven op de achterliggende constructie. De schroeven zijn voorzien van een poedercoating in de kleur van de gevelplaat.

Toepassing: HPL, ACP, hout, staal, vezelcement, etc.

Meer informatie

B003

Onzichtbare bevestigingsmethode waarbij de gevelplaat op de bouwlocatie wordt bevestigd met behulp van een gevelplaat-lijmsysteem. Deze methode is tot stand gekomen in overleg met diverse lijmleveranciers.
Toepassing: HPL, ACP, hout, staal, glas, vezelcement, keramiek, etc.

Ipex Tube

Meer informatie

B004

Deze onzichtbare bevestigingsmethode wordt ook wel plaathaak- of agraffensysteem genoemd. De gevelplaten worden met nastelbare - en onzichtbaar gemonteerde - plaathaken aan een horizontale rails bevestigd. Kenmerkend voor deze methode zijn de horizontale en verticale voegen. Zo ontstaat een expressieve gevelindeling. Door prefabicage kan er een snellere mon- tagetijd worden behaald.

Toepassing: steen, HPL, vezelcement, keramiek, etc.

Meer informatie

B006

Zichtbare bevestigingsmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van roestvast stalen klemmen die worden gemonteerd op voorgeponste uitlijnprofielen. De kop van de klemmen is zichtbaar in het gevelbeeld en draagt hierdoor bij aan een specifieke uitstraling. Kenmerkend zijn hierbij de minimale werkhandelingen op de bouwplaats.

Toepassing: HPL, ACP, hout, staal, glas, keramiek, vezelcement, etc.

Meer informatie

B007

Onzichtbare cassettebevestigingsmethode, waarbij in de cassette speciale bouten bevestigd worden. Hiermee rust de cassette op de haken die op de voorgeponste uitlijnprofielen worden gemonteerd. De specifieke verticale voegen die bij deze cassettes horen blijven hierdoor vrij van (beeldbepalende) obstakels. Kenmerkend zijn de minimale werkhandelingen op de bouwplaats.

Toepassing: aluminium, ACP, etc.

Meer informatie

B008

Onzichtbare bevestigingsmethode ook wel I-Slot genoemd, waarbij gevelpanelen worden voorzien van 'slots' in de kopse kanten. Toepasbaar voor steen- en plaat diktes van 11 tot 20 mm.

Toepassing: steen, keramiek HPL, etc.


Ipex Tube

Meer informatie

B009

Onzichtbare bevestigingsmethode, waarbij de gevelplaat in combinatie met plaatsteunen en verlijming wordt gemonteerd. Zeer geschikt voor het verlijmen van gevelbeplating met een hoog eigen gewicht, zoals keramische tegels. Dankzij deze ondersteuning is het bovendien eenvoudiger om zware gevelplaten exact te plaatsen.

Toepassing: steen, vezelcement, keramiek, ect.


Ipex Tube


Meer informatie

B010

Onzichtbare bevestigingsmethode waarbij op de achterzijde van de gevelbekleding fabrieksmatig een profielsysteem wordt verlijmd. Het prefab element dat zo ontstaat, kan vervolgens aan een horizontaal regelwerk worden gemonteerd. de plaat kan nog in hoogte worden gecorrigeerd met stelschroeven. Vervolgens wordt het element geborgd.

Toepassing: glas, HPL, vezelcement, keramiek, etc.


Ipex Tube


Meer informatie

B011

Onzichtbare bevestigingsmethode voor geëxtrudeerde keramische geveltegels. De tegels worden met klemmen gemonteerd op een verticaal profielsysteem. Dit systeem is voorzien van een gatenpatroon dat parallel loopt met het ontwerp raster van de gevel. In de verticale voeg kan een voegprofiel worden gemonteerd.

Toepassing: tegel type Favemanc XB

Meer informatie

B013

Onzichtbare bevestigingsmethode voor geëxtrudeerde keramische geveltegels. de tegels worden met klemmen gemonteerd op een verticaal profielsysteem. Dit systeem is voorzien van een gatenpatroon dat parallel loopt met het ontwerp raster van de gevel. In de verticale voeg kan een voegprofiel worden gemonteerd.

Toepassing: tegeltype Tonality.

Meer informatie

B014

Onzichtbare bevestigingsmethode waarbij op de achterzijde van de gevelbekleding fabrieksmatig een profielsysteem wordt verlijmd. Het prefab element dat zo ontstaat, kan vervolgens aan een horizontaal regelwerk worden gemonteerd. De plaat kan nog in hoogte worden gecorrigeerd. Kenmerkend voor deze methode zijn de minimale werkhandelingen op de bouwplaats en de elementen kunnen individueel worden gedemonteerd.

Toepassing: HPL, ACP, hout, staal, glas, keramiek, vezelcement, etc.


Ipex Tube

Meer informatie

B015

Onzichtbare bevestigingsmethode, waarbij cassettes worden gevormd van composiet panelen, door middel van klemmen in combinatie met profielen kunnen deze cassettes modulair worden gemonteerd.

Toepassing: ACP cassettes.

Meer informatie

B017

Onzichtbare bevestigingsmethode waarbij een doorlopende sleuf (slot) in de gevelbekleding wordt gefreesd. Hiermee kan het gevelpaneel over een horizontaal aluminium draag profiel worden gehangen. Voor materiaal diktes tot 30 mm.

Toepassing: steen, keramiek, solid surface, HPL, end

Meer informatie

B018

Onzichtbare bevestigingsmethode, waarbij cassettes worden gevormd van composiet panelen. Door middel van profielen kunnen deze cassettes modulair worden gemonteerd.

Toepassing: ACP cassettes.

Meer informatie

Terug naar de bovenkant van de pagina