Bovenkant van de pagina
Direct naar content

Blindklinknagels in alle mogelijke kleuren

Blindklinknagels / popnagels

Blindklinknagels op kleur

Een blindklinknagel, in de volksmond ook wel een popnagel of rivet genoemd, maakt het mogelijk om twee platen met elkaar te verbinden. Bij de bevestiging hoeft slechts één kant bereikbaar te zijn. De blindklinknagel of popnagel wordt hierbij in een gat in de te verbinden platen geschoven. Door gebruik te maken van een speciale blindklinknageltang wordt de nagelhuls vervormt aan de binnenzijde waardoor deze verankert. Hierdoor ontstaat een sterke verbinding tussen de twee platen. Door de druk breekt de pen aan de voorzijde af zodat er een afgewerkt geheel aan de buitenzijde ontstaat.

Gekleurde blindklinknagels, popnagels en rivetten

Steeds meer panelen op gebouwen worden geleverd in niet standaard kleuren. IPEX heeft de kennis en productiecapaciteit in huis om de popnagels in iedere gewenste kleur te laten maken. Wij hebben in samenwerking met ons internationale netwerk van paneel- en profielproducten een database weten op te bouwen met daarin een grote hoeveelheid aan mogelijke kleuren. Onze flexibiliteit in kleuren weten wij te combineren met een grote efficiency. Als de complete capaciteit wordt gebruikt, kunnen er 360.000 stuks bevestigingssystemen per uur worden gepoedercoat.

Accessoires blindklinknagels

Voor het correct plaatsen van een blindklinknagel worden diverse accessoires gebruikt. Allereerst dienen er gaten geboord te worden. Het gebruik van een centreerboor zorgt dat plaatsingsgaten gecentreerd worden ten opzichte van de gevelplaat in de onderconstructie.

Het plaatsen van de blindklinknagels gebeurt met een blindklinknageltang. Hierdoor is een snelle verwerking gegarandeerd. Het gebruik van een specialistisch neusstuk voorkomt het indeuken van de gevelplaat. Tevens krijgt de plaat op deze wijze ruimte voor thermische werking.

IPEX Group specialist in bevestigingssystemen

IPEX ontwikkelt, produceert en distribueert hoogwaardige bevestigingssystemen voor de dak- wand- en gevelbouw. Het zeer complete leveringsprogramma zorgt dat we u voor werkelijk iedere montage van de juiste materialen kunnen voorzien.

Ons bedrijf denkt oplossingsgericht, beschikt over de kennis van alle toepassingsmogelijkheden, kent haar producten en kan daardoor altijd een advies op maat afgeven. Naast kwaliteit en service, begrijpen wij dat onze relaties behoefte hebben aan snelle en betrouwbare levering van producten. Dit garanderen wij door een sterk logistiek-, opslag- en productieproces.

Vragen over onze blindklinknagels, popnagels of rivetten of andere producten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze verkoopafdeling.

Of bekijk ons volledige assortiment industriële bevestigingsmiddelen.

Andere interessante artikelen

« Terug naar de kennisbank

Terug naar de bovenkant van de pagina